Galaxy ne posustaje

Major League Soccer

Galaxy ne posustaje

I dok se reprezentacija priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, klubovi američke MLS lige nastavljaju sa odigravanjem prvenstvenih utakmica.

Siniša Ubiparipović je odigrao svih devedeset minuta za Red Bull u gostujućem porazu od New England Revolutiona (3:2). Marko Perović je u 7. minuti doveo NE u vodstvo, a Seth Stammler u 19. poravnava na 1:1. Team Ream je autogolom u 24. minuti donio prednost New Englandu, Juan Pablo Angel u 49. minuti donosi novo poravnanje Red Bullu, a Zack Schilawski petim golom sezone u 80. minuti donosi pobjedu NE-u.

U derbiju kola LA Galaxy je u gostima bio bolji od Columbus Crewa sa 2:0. Michael Stephens je u 10. minuti doveo Galaxy u vodstvo, a dvije minute prije kraja pobjedu je potvrdio Tristan Bowen. Drugi klub iz LA-a, Chivas USA, poražen je kod DC Uniteda golom Careya Talleya iz penala minutu prije kraja utakmice.

Dwayne De Rosario je s dva pogotka bio najbolji igrač Toronta u gostujućoj pobjedi protiv San Josea rezultatom 3:1, a Conor Casey je pola sata prije kraja donio pobjedu Coloradu protiv Seattlea (1:0). Rezervista Danny Mwanga je u 90. minuti donio pobjedu Philadelphiji u gostima kod Houstona rezultatom 3:2, dok je Real Salt Lake protiv Kansasa rezultatom 4:1 upisao petu uzastopnu pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.