Galešić i Čovilo u najboljem timu 1. lige Slovenije

Izbor SN portala

Galešić i Čovilo u najboljem timu 1. lige Slovenije

Slovenački SN izabrao je najbolji tim minule sezone u Prvoj ligi ove države, a u njemu se se našla dva igrača iz Bosne i Hercegovine. 

Zanimljivo je da nema Nusmira Fajića koji je u dresu Maribora dao značajan doprinos osvajanju titule prvaka Slovenije.

Hit sezone bio je tim Kopera, a nosioci igre u ovom timu bili su naši Miroslav Čovilo i Goran Galešić. Upravo su se Čovilo i Galešić našli u najboljoj jedanaestorci prvenstva u izboru pomenutog portala.

Idealni tim sezone čine: Matjaž Rozman (Rudar Velenje), Martin Milec (Maribor), Aleksander Rajčević (Maribor), Alessandro Favali (Gorica), Matej Palčič (Koper), Željko Filipović (Maribor), Miroslav Čovilo (Koper), Goran Galešić (Koper), Mate Eterović (Rudar Velenje), Massimo Coda (Gorica).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.