Galić: Dolazim iskusniji, prepun sam motiva

Povratnik u redove Zrinjskog

Galić: Dolazim iskusniji, prepun sam motiva

D. Kurbegović

Fudbaleri Zrinjskog večeras su krenuli s priprema za novu sezonu, gdje ih prvo očekuje nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka, te kasnije i domaća Premijer liga i Kup.

Mostarci i naredne sezone imaju visoke ambicije, a aktualni prvak države već je angažovao i nekoliko pojačanja, za koja se nadaju da će unaprijediti igru popularnih Plemića.

Jedan od takvih je 22-godišnji Marin Galić, koji je u Zrinjski stigao iz Mladosti, gdje je prošlu sezonu odigrao sjajno. Ovaj nogometaš prije prvog treninga u novom(starom) klubu govorio je u razgovoru za SportSport.ba o igrama u Mladosti, te očekivanjima u novom klubu i utakmicama koje Zrinjski očekuje u Evropi.

"Odavno sam u kontaktu sa Zrinjskim, tako da je najrealnija opcija bio moj povratak ovdje od svih opcija i ponuda koje sam imao. Ipak ovdje sam proveo pet godina, prošao sam čitav omladinski pogon, a samim time i Zrinjski je prvak države i ko ne bi želio igrati ovdje" ističe Galić.

Dobrim igrama u Mladosti skrenuo je pažnju Zrinjskog i ostalih ekipa

"Moj bivši klub Mladost iz Doboja kod Kaknja je bio veoma korektan tijekom cijelog boravka u tom klubu. Faktički dobio sam šansu, koju sam iskoristio i afirmisao se u Premijer ligi, postao sam mladi reprezentativac BiH. Nisam imao nikakvih problema, razišli smo se prijateljski, ljudi dole su veoma korektni , hvala im redom svima na onome što su mi pružili i Mladosti želim mnogo sreće u narednoj sezoni" ističe novi desni bek Zrinjskog.

Jedva je čekao da krenu pripreme Zrinjskog, gdje ima cilj da se nametne šefu struke Blažu Sliškoviću.

"Jedva sam čekao da krenu pripreme, malo je bilo odmora, ali sam se poželio treninga i utakmica. Moja su očekivanja da svoje obaveze izvršavam profesionalno kao i do sada, pokušat ću se radom na treningu, odnosom prema dresu kluba izboriti stručnom štabu za minutažu. Dolazim iskusniji, kvalitetniji i na drugu poziciju, prepun sam motiva i nadam se najboljem u Zrinjskom" nada se Galić.

U žrijebu za Ligu prvaka priželjkuje ekipu iz Slovenije.

"Nadam se da ćemo prije svega pripreme dobro odraditi, moramo spremni dočekati početak takmičenja u Evropi. Kada su u pitanju neke želje, kao i većina nas u klubu priželjkujemo da to bude Maribor. Što radi blizine, a i siguran sam da s njima možemo ravnopravno da igramo. Pokazali smo i prošle sezone u Evropi da imamo kvalitetu, a nadam se da ćemo sada otići korak dalje nego prošle godine" ističe Galić.

Svjestan je da igranje za Zrinjski nosi mnogo veći pritisak i obavezu, nego što je to bio slučaj u Mladosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naravno, Mladost je klub koja nema neke velike ambicije, šta god uradite većinom je dobro. Ipak igranje za Zrinjski je velika obaveza, ovdje se klub uvijek bori za sami vrh takmičenja. Zrinjski je stepenica više i obaveza prema navijačima i klubu, ali svjestan sam gdje dolazim i spreman sam da se nosim sa svim teretom igranja u prvaku države" kazao je za SportSport.ba Marin Galić pojačanje Zrinjskog na poziciji desnog bočnog.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi