Galić: Razočaran sam u neke ljude i njihov odnos, ali nemam se čega stidjeti

Karijeru nastavlja u 1.HNL

Galić: Razočaran sam u neke ljude i njihov odnos, ali nemam se čega stidjeti

S. Mlaćo

Dres Zrinjskog Marin Galić odlučio je zamijeniti dresom Intera iz Zaprešića. Galić je duži period bio jedan od najboljih nogometaša popularnih Plemića, a kada mu je istekao ugovor, odlučio se na odlazak.

Pored brojnih ponuda, izabrao je onu iz 1. HNL i kaže da vjeruje da je napravio pravi potez u svojoj karijeri.

"Nakon dugo razmišljanja odlučio sam se za Inter iz Zaprešića. Oni su bili najkonkretniji i najkorektniji. Izrazili su želju da me dovedu i dogovorili smo se. HNL je mnogo napredovala zadnjih godina i mislim da je to dobra sredina za mene u ovom trenutku", priča Galić na početku razgovora za SportSport.ba.

Ističe da su prvi dojmovi o novom klubu sjajni.

"Jako sam iznenađen organizacijom. Inter već nekoliko godina pravi ozbiljne transfere, tko prati to zna o čemu govorim. Naši klubovi čak i iz vrha teško mogu da realizuju neke transfere, tako da mislim da će mi ovo svakako biti odskočna daska. Šta će se desiti u narednom periodu, vidjet ćemo. Moram istaći tu svakako menadžera Frana Njavru za kojeg imam samo riječi hvale. Za mene je sada njbitnije da prođem pripreme bez povreda".

U Zrinjskom je proveo veoma mnogo. Bio je tu kao junior, a onda i senior. Priznanje navijača na kraju ove sezone kruna je sjajnog perioda koji će kako kaže uvijek pamtiti.

"Dio mog života je ostao u Mostaru. Tačnije, sedam godina. Mislim prije svega da sam sebe izgradio kao osobu. Pomoglo mi je dosta što sam tako mlad, tačnije sa 15 godina otišao od kuće. U Mostaru sam upoznao jako puno prijatelja i uvijek će rado vraćati. Mogu reći da mi već nedostaje i da je to vrijeme jako brzo prošlo. Meni je čast što sam u utakmici protiv Čelika bio kapiten i što sam dobio trofej Filip Šunjić-Pipa. Hvala Ultrasima na tome. Ponosan sam na to, iako na kraju mogu da kažem da je ostala gorčina i da sam razočaran u neke ljude i njihov odnos. Ja se nemam čega stidjeti, uvijek sam marljivo i profesionalno se odnosio i nijednu mrlju nisam imao u periodu provedenom u Mostaru".

Imao je ponuda i da ostane u Premijer ligi BiH, no priznaje da to nije bilo u njegovim planovima.

"Ponuda je bilo, najviše iz naše lige. Kada sam odlučio da neću produžiti ugovor sa Zrinjskim, isto tako sam odlučio da je nastavak karijere u BiH u ovom trenutku zadnja opcija. A šta će se desiti u budućnosti, vidjet ćemo".

U Zrinjskom je igrao u veoma žestokoj konkurenciji. Posebno izdvaja neke od bivših saigrača.

"Zaista u Premijer ligi ima dobrih i kvalitetnih nogometaša. Spomenuo bih svoje bivše saigrače. Na treninzima sam vodio borbu sa Ognjenom Todorovićem. Jako nezgodan igrač za čuvanje, brza promjena smjera, dobar dribling...Kada je u top formi, zaista ga je teško čuvati. Nemanja Bilbija je klasa za sebe, a jako cijenim kao igrača i Peru Stojkića".

Pored Bijelog Brijega izdvaja i još dva stadiona u našoj zemlji gdje je volio igrai.

"Na Pecari je uvijek dobra atmosfera i dobar teren, a također i na Grbavici je lijepo igrati".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa Zrinjskim je prije dvije sezone osvojio titulu prvaka, a upravo iz te sezone pamti jedan od 'najluđih' mečeva Premijer lige u zadnjih desetak godina.

"Najdraža utakmica u dresu Zrinskog za mene je definitivno protiv Željezničara. Gubili smo 3:0 do 87. minute, a na kraju je završilo 3:3. Ta utakmica posebnu težinu, jer je to sigurno bio prijelomni trenutak za osvajane titule. Da je Željo tada slavio, sve bih bilo gotovo. Poslije te utakmice dobili smo dozu samopouzdanja i sve je bilo lakše. Uvijek će mi taj meč ostati u sjećanju", dodao je Galić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi