Galić: Uz podršku navijača pobijediti goste i izaći iz krize

Mladost dočekuje Radnik

Galić: Uz podršku navijača pobijediti goste i izaći iz krize

Nakon tri uzastopna poraza u domaćem prvenstvu ekipa Mladosti u nedjelju u 13:30 sati u Doboju dočekuje bijeljinski Radnik. 

Ekipa Husrefa Musemića više nama prava na kiks ako želi da se vrati u borbu za prvih šest pozicija koje vode u ligu za prvaka Bosne i Hercegovine. 

''Poslije tri poraza teško je šta puno reći osim da smo pod imperativom pobjede. Pod velikim smo psihološkim pritiskom s obzirom da se nalazimo u ovoj neugodnoj situaciji i dolazi nam ekipa koja igra najbolje u gostima u cijelom prvenstvu. Posjeduju veliki kvalitet i samopouzdanje. Dobro smo radili proteklih sedam dana i ako bar dio atmosfere s treninga prenesemo u nedjelju u duelu s Radnikom onda se možemo nadati pozitivnom rezultatu.'' – rekao je Husref Musemić na press konferenciji koja je održana u prostorijama kluba. 

Igrači Mladosti su svjesni ozbiljnosti situacije u kojoj se trenutno nalaze i znaju da samo pobjedom protiv Radnika mogu prebroditi rezultatsku krizu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

''Pobjedom protiv Radnika možemo izaći iz krize u kojoj se trenutno nalazimo. Radnik i ove godine igra jako dobro i kući i na strani, zauzimaju visoko drugo mjesto na tabeli. Mi jesmo u rezultatskoj krizi, ali jedino pobjedom možemo i izaći iz ove krize i mirno otići na ''reprezentativnu'' pauzu i onda još bolje uigrati tim za nastavak prvenstva. Pozivam sve navijače da nam pruže podršku, a mi im dajemo obećanje da ćemo dati svoj maksimum, jer samo pobjedom možemo vratiti samopouzdanje i vratiti se na pravi put.'', rekao je mladi defanzivac, Marin Galić u svom obraćanju novinarima.

Susret između Mladosti i Radnika na rasporedu je u nedjelju 6. novembra 2016. godine u 13:30 sati. Ovaj duel će suditi Irfan Peljto iz Sarajeva sa asistentima Harisom Bakovićem (Sarajevo) i Davorom Beljom (Mostar). Četvrti sudija je Emir Spahalić iz Mostara. Za delegata susreta imenovan je Haris Gvozden iz Sarajeva, dok je posmatrač suđenja Vlado Liščinski iz Prijedora. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi