Bez obzira na ishod meča, Jug je imao spremnu poruku za fudbalere

Ljubav nikad ne prestaje

Bez obzira na ishod meča, Jug je imao spremnu poruku za fudbalere

Edmir Škorić

Veliki bosanskohercegovački derbi između Željezničara i Sarajeva odigran večeras na Grbavici u sklopu 26. kola Wwin lige BiH završen je remijem (0:0).

Željezničar se nalazi u borbi za opstanak i svaki bod mu je vrijedan, naročito u derbiju protiv Sarajeva koje se trenutno nalazi na čevrtom mjestu tabele.

Možda bi se stvari drugačije odvijale da Plavi nisu ostali najprije bez Amera Hiroša, a potom i Edina Cocalića. Kod Sarajeva je tokom poluvremena isključen Savića Radović, pa se u drugih 45 minuta igralo 10 na 9.

Sarajevo je bilo nešto konkretnije, opasnije, ali bez golova. Kada je meč završen, uslijedilo je pozdravljanje navijača i igrača Željezničara.

Fudbaleri su odmah otišli ispred južne tribine, a navijači su im nastavili davati podršku skandiravši "Volim te Željo". Čini se zapravo kako su navijači bili spremni to pjevati bez obzira na rezultat. Njihova ljubav prema svojoj svetinji nikada nije ni prestajala, pa neće ni sada kada uglavnom sivi oblaci nadilaze Dolinu ćupova.

Oglasi

U narednom kolu oslabljeni Željezničar ide u Posušje u nadi da će doći do novih bodova spasa, a prethodno je jako važna bila pobjeda nad Slogom Meridian u Modriči od 3:0. Mnogi su mišljenja da bi, da nije bilo spomenutog trijumfa, igrači Brune Akrapovića uveliko pakovali kofere za niži rang.

Akrapović: Planirali smo jedno, desilo se drugo; Rožman: Bilo je svega osim fudbala

Po završetku susreta na grbavic komentar su dali treneri oba tima, Bruno Akrapović i Simon Rožman.

"Šta da kažem, svaka čast momcima, odigrali smo skoro cijelu utakmicu sa devet igrača, svi zaslužuju kompliment. Pokazali smo da imamo timske igrače. Ova publika zaslužuje pobjedu, dali smo sve od sebe, planirali smo jedno, desilo se drugo, morali smo improvizirati", rekao je Akrapović i nastavio:

"Malo je olakšalo isključenje Radovića, imali smo neke akcije s igračem manje preko Amoaha, ali sve u svemu koncetracija je bila da ne primimo gol i momci su odradili sjajan posao, svaka im čast."

"Igrali smo jedan sistem u prvom derbiju, drugi sistem u drugoj utakmici. Trebali su nam iskusniji igrači da iznesu teret. Ne mijenjamo pobjendički tim nakon Sloge. Sve u svemu crveni kartoni su poremetili utakmicu. Nedostajat ćenma igrači protiv Posušja, imamo želju i energiju i to je najvažnije i pokazat ćemo naše pravo lice."

Nakon toga izjavu je dao strateg Sarajeva, Simon Rožman.

"Jedan lijep spektakl, žao mi je zbog kartona jer bi vidjeli nešto na terenu. Šteta što nismo imali završnicu sa dva igrača više. Bilo je svega osim fudbala. Kontrolirali smo posjed, ne znam je li bilo čiste igre 15 minuta", bile su uvodne riječi Rožmana koji je nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne znam šta se desilo na poluvremenu, dobijemo informaciju da je Radović dobio crveni karton. Sve u svemu lijep ambijent, što se tiče fudbana ništa nije bilo."

"Mislim da smo u dobrom nizu nakon svih situacija. Nalazimo se u dobrom ritmu. Imali smo i ovdje dva zicera, ali kako god mirni smo, znamo naš put i vjerujem da možemo pružiti još dobre igre."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
VESELI SE SRPSKI RODE!
1 2
user1676717906
JUG je samo jedan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi