Galin: Tajland je raj na zemlji, uskoro napuštam Maltu

Visoki napadač promijenio veliki broj klubova

Galin: Tajland je raj na zemlji, uskoro napuštam Maltu

Samir Mlaćo

Bh. internacionalac Miloš Galin (26), nakon dalekog Tajlanda, karijeru je odlučio nastaviti u Malti, tačnije Sliema Wanderersima.

Bh. internacionalac Miloš Galin (26), nakon dalekog Tajlanda, karijeru je odlučio nastaviti u Malti, tačnije Sliema Wanderersim.

Ovaj 1.98 visoki napadač u dosadašnjem dijelu karijera promijenio je veliki broj klubova, a od jula je na Malti.

"Trenutno sam u Sliemi, a u prvih šest kola sam odigrao sve utakmice. Poslije sam se povrijedio i pet kola nisam igrao, ali sada se vraćam. Prošlu utakmicu sam odigrao cijelu, a na Malti sam od jula. Liga je dosta napredovala, dosta je stranaca, a poprilično dobro plaćaju. Ima tu par igrača iz BiH, ali ih ne znam. Baš sam prije par dana igrao protiv Manuela Varee, nekadašnjeg igrača Širokog Brijega i Željezničara, koji nastupa u Hiberniansu", priča Galin za SportSport.ba.

Na Tajlandu je kaže doživio nešto sasvim novo u svojoj karijeri, ali i svom životu.

"Oni su baš fanatici, strašno vole fudbal. Nisu navijački nastrojeni kao kod nas, mislim nisu agresivni. Kod njih je sve mirno, ali su stadioni puni. Liga je ekstra, uslovi idealni i mogu reći da je Tajland raj na zemlji. Ima baš dosta stranaca, dosta igrača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Makedonije. Tu je Mario Đurovski, Jermain Pennant koji je igrao u Engleskoj, te dosta Brazilaca sa evropskim iskustvom. Donedavno je tu bio stoper Partizana Fabricio", otkriva naš sagovornik.

Ubrzo će napustiti Maltu, ali vjeruje da neće imati problema pri pronalasku novog kluba.

"Najbolji sam strijelac tima bio na Tajlandu sa devet golova i drugi strijelac lige, te proljetnji prvak sa svojom ekipom. Na Malti imam ugovor šest mjeseci plus šest, a ugovor mi ističe 20. decembra. Prvo ću kući da odmorim, te imam nekih ponuda iz Maldiva, Malezije, Tajlanda. Nije isključiv ni povratak u BiH, ali ako budem ostajao to će sigurno biti Premijer liga", završio je Miloš Galin na kraju razgovora za SportSport.ba.

Galin je u BiH nastupao za Krajinu iz Cazina, Jedinstvo, Bratstvo, Slobodu i bugojansku Iskru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi