Gallas propušta susret sa Aston Villom

Francuz i dalje van stroja

Gallas propušta susret sa Aston Villom

Edmir Škorić

Tottenham će danas gostovati u Birmignhamu kod Aston Ville, a u ovoj utakmici menadžer Spursa Harry Redknapp bit će lišen usluga iskusnog francuskog stopera Williama Gallasa.

Gallas (33) još nije potpuno spreman nakon povrede koju je zadobio još 8. decembra u utakmici grupne faze Lige prvaka s Twenteom (3:3).

Najavljivao se njegov povratak protiv Ville, no ipak će morati pričekati do narednog kola. Ipak, Redknappa raduje povratak Rafaela van der Vaarta, Jermainea Jenasa, Younesa Kaboula, Nike Kranjčara i Ledley Kinga. Jonathana Woodgeta, zbog dugogodišnjeg problema sa preponama, neće biti ni ovaj put.

Gallas će, prema svemu sudeći, biti spreman za utakmicu sa Newcastleom koja se u utorak igra na White Hart Laneu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.