Gallas trenirao nakon dva mjeseca
Valbuena, Clichy, Diaby i Gallas na jučerašnjem treningu

Još uvijek upitan za SP

Gallas trenirao nakon dva mjeseca

Edmir Škorić

Nakon što je dva mjeseca bio odsutan zbog povrede, iskusni štoper Arsenala, William Gallas, vratio se treninzima i trenutno se nalazi na francuskim Alpama gdje se sa ostatkom "pijetlova" priprema za mundijal.

Krajem marta se William Gallas povrijedio, no čini se da će biti spreman za nadolazeće Svjetsko prvenstvo. Francuska selekcija priprema se za mundijal u kampu Tignes na francuskim Alpama, a trenutno selektor Ray Domenech na raspolaganju ima 24 igrača, iako će do prvog juna jedan od igrača morati otpasti.

Gallas je najpouzdaniji stoper kojeg Domenech ima na raspolaganju te se nada da će nekadašnji stoper Chelsea biti potpuno spreman do početka SP-a, odnosno 11. juna.

No, ukoliko se Gallas ne oporavi i otpane sa spiska, njegova zamjena bit će Sebastian Squillaci, koji je sa zakašnjenjem došao u kamp na Alpama, budući da je u srijedu navečer njegova Sevilla slavila nad Atletico Madridom u finalu španjolskog Kupa.

Trening Francuza na Alpama je pratilo oko 200 navijača, a bivši svjetski i evropski prvaci će do mundijala igrati utakmice sa Kostarikom, Tunisom i Kinom. U Južnoafričkoj Republici igraju u skupini A zajedno sa Meksikom, Urugvajem i domaćinom Južnom Afrikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.