Galloway i Browning blizu Sunderlanda

Sunderland traži pojačanja

Galloway i Browning blizu Sunderlanda

Eldar Ganibegović

Sunderland se odlučio pojačati za buduću sezonu s ciljem da se što prije vrate u najelitnije takmičenje u Engleskoj. 

U ovom klubu pojačanja su odlučili potražiti u mladim Evertonovim defanzivcima, tačnije Brendanu Gallowayu i Tyiasu Browningu koji su blizu kompletiranja jednogodišnje posudbe u redove Sunderlanda.

Galloway je upisao 19 nastupa za seniorsku ekipu Evertona i ugovorom je vezan do 2019. Prošlu sezonu proveo je na posudbi u West Bromu gdje je odigrao samo 5 utakmica.

Browning dolazi iz Evertonove akademije i drugi dio prošle sezone proveo je u Prestonu.

Sunderland  također  želi dovesti Aidena McGeadya i nada se da će uskoro doći do dogovora sa Evertonom. Reprezentativac Republike Irske prošlu sezonu proveo je na posudbi u Prestonu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi