Galski pijetlovi ostali u igri za polufinale

Slovenija nije iskoristila slabu formu francuskih igrača

Galski pijetlovi ostali u igri za polufinale

Adnan Beganović

U drugom susretu Grupe 2 Evropskog rukometnog prvenstva rukometaši Francuske su rezultatom 28:26 savladali Sloveniju, te su tako ostali u igri za plasman u polufinale. Galski pijetlovi niti večeras nisu briljirali, ali Slovenci nisu imali snage da iskoriste slabu formu izabranika Claudea Oneste.

Rukometaši Slovenije dosta bolje su izgledali na otvaranju susreta. Najveći favorit za osvajanje zlata, Franuska, djelovala je neprepoznatiljiva, kao i većim dijelom smotre najboljih selekcija Starog kontinenta.

Sredinom prvog poluvremena Slovenci su imali četiri gola viška (8:4), no nakon toga Francuzi se bude i iz minut u minut smanjuju prednost, pa se na odmor odlazi pri rezultatu 15:14 za Sloveniju.

Do sredine drugog poluvremena uglavnom se igralo gol za gol, da bi u 45. minuti Francuzi stigli do vodstva (22:21).

U posljednjih deset minuta susreta izabranici Claudea Oneste ušli su sa dva gola viška (24:22), no u posljednjih pet minuta ulazi se pri neriješenom rezultatu (25:25).

U samoj završnici vidjeli smo pravu dramu. Galski pijetlovi pri vodstvu od 27:25 imaju napad, Fernandez izlazi sam pred Prosta, ali slovenski golman je uspješniji. U kontranapadu Špiler smanjuje na 27:26, da bi potom Prost skinuo zicer Gilleu, ali Slovenci ne dolaze do izjednačenja, a onda 10 sekundi prije kraja Fernandez pogađa za konačnih 28:26.

Kod Francuske najefikasniji je bio Barachet sa 6 golova, dok je Omeyer imao 14 uspješnih intervencija. S druge strane kod Slovenaca također sa 6 golova najefikasniji je bio Luka Žvižej, dok je Prost imao 15 odbrana.

Grupa 2
Francuska - Slovenija 28:26 (14:15)
SLOVENIJA: Prost (15 odbrana), Skof, Miklavčić 1, Dobelšek 2, Pucelj, Brumen, Bezjak 2, Dolenec 3, Skube 1, Špiler 3, Miha Žvižej 1, Luka Žvižej 6, Gaber, Zorman 2, Mackovsek, Gajić 5. Trener: Boris Denić.
FRANCUSKA: Omeyer (14 odbrana), Karaboue, Fernandez 2, Dinart, Barachet 6, Guillaume Gille, Bertrand Gille 3, Joli 4, Honrubia 2, Karabatić 2, Accambray 3, Abalo 4, Sorhaindo, Detrez, Bingo 2. Trener: Claude Onesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.