Oglasio se Galtier: Mnogi će se uhvatiti za glavu nakon njegove izjave o Messiju
Trener PSG-a ne može potvrditi ništa o Messijevoj budućnosti.

Navijačima PSG-a produženo iščekivanje

Oglasio se Galtier: Mnogi će se uhvatiti za glavu nakon njegove izjave o Messiju

E. Ganibegović

Lionel Messi prolazi kroz tešku fazu karijere. Opet je ispao u osmini finala Lige prvaka, a ne zna ni gdje će igrati iduće sezone. Sada se oglasio njegov trener, Christophe Galtier.

Prošle sezone Real Madrid, a ove Bayern. Ta dva tima bila su kobna u osmini finala Lige prvaka po PSG otkako je stigao Lionel Messi.

Argentinac je dobio dosta kritika nakon novog ispadanja PSG-a u ranoj fazi elitnog takmičenja, no trener je odlučio da stane u njegovu odbranu.

Christophe Galtier, trener Parižana, kazao je kako Messi nije igrao sam, te jasno dao do znanja da krivicu za ispadanje snosi cijeli kolektiv.

"Vidio sam kritike na račun Messija nakon mečeva protiv Bayerna. Leo nije igrao sam. Mnogo puta je bio odlučujući, važan je igrač za nas. Trenira svaki dan i sretan je što igra za PSG."

Iako je kazao da je Messi sretan što igra za PSG, Galtier nije mogao mnogo toga reći navijačima o njegovoj budućnosti.

Oglasi

Navodno je prvak svijeta odbio da produži ugovor s PSG-om koji ističe na kraju ove sezone, a Galtier je francuskim medijima kazao:

"Ne znam ništa o njegovoj budućnosti, prerano je za predviđanje šta će se dogoditi. Vidjet ćemo šta će biti."

Podsjetimo, interesa za Lionela Messija ne manja, a sve želi iskorisitit Al Hilal i dovesti ga u svoje redove, te mu je spremio bogatu ponudu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Također, Inter iz Miamija odavno se interesuje za Messijeve usluge. Vlasnik kluba je David Beckham, te želi iskoristiti svoje konekcije kako bi doveo najboljeg igrača svijeta.

Povratak u Barcelonu još jedna od opcija za Lionela Messija. Nije tajna da ga silno žele nazad na Camp Nou stadionu, no pitanje je da li finansijski mogu podnijeti jedan takav transfer. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi