Pojavio se prvi fudbaler na kojeg je Messi ljubomoran, to nije Ronaldo

Uslovi Argentinca sve govore

Pojavio se prvi fudbaler na kojeg je Messi ljubomoran, to nije Ronaldo

A. Čaušević

Izgleda da postoji fudbaler na kojeg je Lionel Messi ljubomoran, bez obzira što je Argentinac osvojio sve što se može osvojiti u karijeri. To nije njegov dugogodišnji i najveći rival, Cristiano Ronaldo.

Novac je postao najvažniji faktor u modernom fudbalu te je visina plate obično presudna prilikom dogovaranja ugovora. Oni najbolji u timu žele da zarađuju najviše.

Messi je duže od decenije bio najbolji igrač Barcelone te ubjedljivo najplaćeniji igrač. Jedno vrijeme plata mu je iznosila milion eura sedmično što nije loše za igarča koji je klubu za 17 godina donio 34 trofeja.

Argentinac je na ljeto 2021. godine kao slobodan igrač prešao u PSG s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor uz platu od 40 miliona eura godišnje.

Ugovor sa PSG-om ističe na kraju sezone, do sada je obavljeno nekoliko rundi pregovara te je prema pisanju francuskih medija Messi dao jasne uslove.

Le Parisien tvrdi da Argetninac želi da ima identičan ugovor kao Kylian Mbappe, glavna zvijezda i najbolji igrač popularnih pariških Svetaca.

Oglasi

Sjajni Francuz zarađuje godišnje 72 miliona eura, a zahtjev da se Messijeva plata izjednači sa Mbappeovom mnogi su protumačili kao određen znak ljubomore.

Tokom godina u Barceloni i rerpezentacije Argentine "čarobnjak iz Rosarija" je navikao da sve njemu bude podređeno, međutim to nije slučaj u PSG-u.

Le Parisien također navodi da PSG nije spreman udovoljiti Messijevom zahtjevu i da je sada svjetski prvak sa Gaučosima bliži odlasku nego ostanku na Parku prinčeva.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovaj 35-godišnjak ima i problema sa određenim navijačkim grupama u PSG-u, a navijači su navodno odlučili izviždati Messija na narednoj domaćoj utakmici zbog elminacije iz Lige prvaka.

U međuvremenu, Inter Miami pažljivo prati situaciju i rado bi višestrukog osvajača Zlatne lopte doveo u MLS, dok se i saudijski Al Hilala nada senzacionalnom angažmanu Messija kao odgovor Al Nassru na dovođenje Cristiana Ronalda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi