Galtier želio tim bez crnaca i muslimana: "Sastavio si ekipu od ološa, pola ih je u džamiji"

Šokantna otkrića novinara

Galtier želio tim bez crnaca i muslimana: "Sastavio si ekipu od ološa, pola ih je u džamiji"

Edmir Škorić

Christophe Galtier prolazi kroz težak i komplikovan period, uzrokovan slabim rezultatima PSG-a, ali i zbog sukoba s navijačima bivšeg kluba, Nice, koji su mu vrijeđali majku u subotu navečer tokom ligaške utakmice dva kluba.

Galtierov PSG je u evidentnoj krizi, koja je donekle prekinuta pobjedom u Nici (2:0). Upravo tokom te utakmice su navijači domaćeg tima vrijeđali Galtiera, svog bivšeg trenera, a na meti je bila 83-godišnja majka Francuza koja je, kako je sam otkrio kasnije, teško bolesna.

No, sada dolaze šokantna otkrića od strane istraživačkog novinara Romaina Moline, koji je objavio video u kojem je otkrio da je Galtier, dok je bio na čelu Nice, od predsjednika kluba imao jedan zahtjev.

Prema tvrdnjama Moline, Galtier je tada zahtijevao da za Nicu ne igraju crnci ili muslimani.

Konkretno, to se dogodilo 9. avgusta 2021. godine, dva dana nakon prve utakmice Nice u sezoni, kada je Galtierov agent i njegov sin John Valovic tražio razgovor sa sportskim direktorom.

"Moj otac je jučer bio u suzama, vi to ne shvatate. Sagradio si ekipu ološa. Tu su samo crnci, a pola ekipe je popodne u džamiji".

Oglasi

Navodno je Galtier također bivšem sportskom direktoru Nice Julienu Fournieru rekao sljedeće: "Sinoć sam otišao u restoran i svi su se obrušili na mene govoreći da imamo tim crnaca. Naš tim nije ono što ljudi žele, ne odgovara im ovaj tim, ne odgovara ni meni".

Ovo su naravno jako teške optužbe i očekuje se odgovor Galtiera i njegovog sina, no niko ne bi ovak onešto plasirao u javnost bez da ima čvrste dokaze za to.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Galtierov ugled bi nakon ovoga mogao biti jako narušen i u Francuskoj i u cijeloj Evropi. Osim toga, muslimani su na čelu PSG-a, pa bi ovakve izajve Galitera mogle koštati i posla, a ionako mu se već odavno trese stolica.

PSG u subotu navečer gostuje drugoplasiranom Lensu od kojeg ima šest bodova više i u slučaju neuspjeha, Galtier će vjerovatno postati bivši, ako ne i prije subote...

Top Komentari

Zenicanin
Odmah otjerat fasistu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi