Da li se samo šali? "Mbappea će u subotu sa utakmice odvesti vozilom hitne pomoći"

Defanzivac Lensa zna kako zaustaviti najbolji napad

Da li se samo šali? "Mbappea će u subotu sa utakmice odvesti vozilom hitne pomoći"

Edmir Škorić

Facundo Medina bio je na rezervnoj listi koju je Lionel Scaloni izabrao za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Argentinski nogometaš igra za francuski Lens, koji za sada jedini donekle prati PSG u Ligi 1 i ima šest bodova manje od bogatog kluba na osam kola do kraja. Interesantno da će se upravo Lens i PSG sastati narednog vikenda.

Medina, koji ima 23 godine, imaće puno posla jer mu valja čuvati ponajbolje nogometaše svijeta, Kyliana Mbappea i Lionela Messija, ali već je gostujući u jednoj emisiji pojasnio kako će to uraditi.

"Ako mi Messi pobjegne, zgrabit ću ga za dres i zaustaviti, ali Mbappea će vozilom hitne pomoći odvesti sa stadiona", kazao je Medina i time nasmijao prisutne, no ko zna - možda zaista tako i bude.

U drugim urnebesnim frazama, defanzivac koji je nosio dres Argentine na posljednjim Olimpijskim igrama ispričao je neobičnu priču sa selektorom argentinske reprezentacije Lionelom Scalonijem.

"Zvali su me s nepoznatog broja, nisam se javio, a bio je to Lionel Scaloni".

Oglasi

Medina je govorio o svom iskustvu u Lensu nakon što je Argentina bila svjetski prvak u Kataru, pobijedivši u velikom i uzbudljivom finalu upravo Francusku.

"Na treningu sam cijelu sedmicu nosio Messijev dres. Kolege su mi čestitale, nije to mala stvar", dodao je.

Nogometaš je rođen u istom susjedstvu kao i Diego Armando Maradona i nikada ne zaboravlja svoje korijene, unatoč trenutnoj situaciji.

U posljednjem dvoboju u Ligi 1 Lens je savladao PSG rezultatom 3:1. Tom je prilikom Facundo Medina bio figura na terenu i bio je ohrabren da čuva Mbappea:

"Nisam od onih koji govore o rivalu, ali nedostajao mu je najbolji igrač na svijetu i Neymar", zaključio je.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kad su ga novinari pitali smatra li da je Messi bolji od Francuza, bio je pomalo i ljut: “Još uvijek sumnjate da je Messi najbolji? Morate uživati, nadam se da će nastaviti i da nećete prestati igrati. Svi uživamo u njegovim igrama jer je najbolji".

Utakmica Lens - PSG igra se u subotu od 21 sat i biće to zaista spektakl, a domaćin ima sjajnu priliku da uvede prvenstvo u ludu završnicu, dok PSG s druge strane ima mogućnost da vjerovatno riješi sve dileme oko osvajanja titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi