Jasno je da mnogo toga ne štima: Galtier je dobio jasan ultimatum od čelnika PSG-a!

U redovima Parižana je veoma burno

Jasno je da mnogo toga ne štima: Galtier je dobio jasan ultimatum od čelnika PSG-a!

Samir Mlaćo
PSG je poražen za vikend od Lyona, što je upalilo alarme u i oko kluba.

Navijači su razočarani, ponovo je izviždan Lionel Messi, a sve više se priča i o odlasku glavnog trenera Christophea Galtiera.

Francuski mediji prenose da je Galtier dobio ultimatum od Uprave da mora slaviti u naredna dva meča.

Radi se o susretima protiv Nice, te Lensa, koji nisu nimalo naivni rivali. Nica je osmopolasirana, a Lens drugoplasirani.

Morat će osvojiti šest bodova ili će u suprotnom postati bivši.

PSG ima šest bodova prednosti nad Lensom, te su čelnici Parižana svjesni da nemaju prava na nove kikseve.

Oglasi

Čini se da je poznato i ko je najveći kandidat za njegovog nasljednika.

Naime, Mundo Deportivo prenosi da je Zidane najbliži klupi PSG-a, te će naslijediti Cristophea Galtiera koji će na kraju sezone vjerovatno dobiti otkaz.

Jedna od opcija za Zidanea je Real, a druga je PSG. Zidan je još prošlog ljeta pregovarao sa Parižanima“, prenosi Mundo Deportivo.

Mnogo je realnije da će Zidane ipak preuzeti Parižane.

Na Parku prinčeva se očekuju i značajne igračke promjene, prije svih vrlo je izvjestan odlazak Lionela Messija kao i još nekih drugih igrača.

Oglasi

Messi ima na stolu ponudu Parižana da potpiše novi ugovor, no on želi znati ko će biti novi trener i kakav je plan kluba za budućnost. Problem mu prave i navijači koji su ga izviždali i u meču protiv Lyona, te se sve više špekuliše da bi on mogao napustiti ovaj klub.

Zidane je sa Realom pokazao trenersku klasu pa će biti interesantno vidjeti kako će se snaći u PSG-u, ukoliko se naravno ispostave tačne navedene informacije. Za cilj će imati samo jedno - osvojiti Ligu prvaka.

Treba istaći da su mediji pitali sadašnjeg trenera Parižana Galtiera o zvižducima na račun Messija, te je on otvoreno stao u odbranu Argentinca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

“Ne razumijem kritike prema njemu. Čekamo da on ili Mbappe riješe situaciju. On vodi našu igru, puno toga pokušava... Ne smijemo od njih dvojice očekiati da posao odrade sami. Zvižduci po mom mišljenju nemaju smisla, puno je dao Messi u prvom dijelu sezone. Bio je naš strijelac i asistent“, rekao je Galtier.

Kako će navijači PSG-a reagovati na njegovu izjavu i 'branjenje' Messija, ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi