RMC je prvi objavio kada je Messi otišao u PSG, sada otkriva novi klub Argentinca

Na ljeto mijenja sredinu

RMC je prvi objavio kada je Messi otišao u PSG, sada otkriva novi klub Argentinca

Edmir Škorić

Lionel Messi je u ljeto 2021. godine potpisao za PSG, neočekivano napustivši svoj do tada jedini klub Barcelonu, a prvi je o tome pisao francuski radio RMC.

RMC je pola godine ranije ekskluzivno objavio da će Messi karijeru nastaviti u Francuskoj i da će dres Barcelone zamijeniti dresom PSG-a.

"Lionel Messi će biti u PSG-u naredne godine. Ozbiljan sam. Messi će u PSG", izgovorio je RMC-ov sportski novinar Daniel Riolo u eter i tako raspametio PSG-ove fanove.

Parižani su ispunili sve uslove tada koje je rijetko ko mogao i Argentinac je prešao u redove francuskog velikana u avgustu 2021. godine, ali dvije godine kasnije napustit će Pariz.

I upravo je RMC objavio tu vijest, s tim da ovaj put ostavlja malo prostora i za eventualni zaokret u cijeloj priči.

"Lionel Messi će napustiti PSG ovog ljeta ako se situacija ne promijeni. Jedina stvar koja bi mogla promijeniti igru bila bi ako Doha odluči da produženje postane prioritet, ali ni tada nije sigurno da će igrač pristati", objavljeno je.

Oglasi

Sedmerostruki osvajač Zlatne lopte i aktuelni svjetski prvak nema više tako dobar osjećaj u Parizu kao ranije, a posebno je razočaran nakon što su ga na posljednja dva domaća meča izviždali najvatreniji navijači PSG-a.

Messiju na ljeto ističe ugovor i on je navodno spreman na povratak u Barcelonu.

Kako javlja ESPN, Messijeva posljednja ponuda ugovora uključuje smanjenje plate od 25 posto, nešto što Argentinac ne želi prihvatiti u Parizu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Priča se da Messi zarađuje otprilike 780.000 eura sedmično na temelju svog trenutnog ugovora, a PSG želi smanjiti to na oko 585.000 eura.

Messi je godinama bio ključna figura Barcelone i miljenik katalonske publike i on bi najradije na Camp Nouu ostao posljednje godine karijere, ali naravno pitanje je hoće li Barcelona biti u mogućnosti da ispoštuje sve uslove i da ga na kraju i pored financijskih problema registruje u svoj tim.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Hahahahaa Nikako da ga podvale nekome. Dzaba sto su skupili pare i spremni placati kepeca umjesto kluba koji bi sebi dozvolio tu sramotu i doveo ga, opet ga niko nece. Vodaju ga ko zmaj od sipova sto voda ovoga @NoSikiriky po pijacama i pokusava ga prodati svercerima ali nije niko lud da kupuje govvna Hahahahhahaha
4 2
nakopitam
@NoSikiriky sto si neurozan?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti