Gameiro priznaje da je odbio Barcu zbog Ibrahimovića
Foto: EPA

Nije želio doživjeti Zlatanovu sudbinu u Barceloni

Gameiro priznaje da je odbio Barcu zbog Ibrahimovića

Francuski napadač, Kevin Gameiro, je u Atletico Madrid stigao iz Seville u augustu 2016. godine, a Madriđani su tada za njegove usluge morali izdvojiti oko 30 miliona eura. 

Gameiro koji je tada imao ponudu i iz Barcelone, otkriva da je odbio katalonski klub jer nije želio završiti kao Zlatan Ibrahimović. Podsjetimo, Ibrahimović je u Barcelonu došao iz Intera 2009. godina, ali se nije naigrao zbog nesuglasica sa tadašnjim trenerom katalonske ekipe, Pepom Guardiolom.

"Tada sam mogao izabrati, da li doći u Barcelonu, ili u Atletico. Ali šta bih ja radio u Barceloni? Tamo su sada Messi, Neymar i Suarez", izjavio je za francuske medije Gameiro.

"Tamo su igrači koji žele igrati svaku utakmicu, koji ne žele izaći iz igre ni 10 minuta prije kraja utakmice. Zbog toga je Ibra onako završio", dodao je Gameiro.

Potražite više informacija na temu La Liga:

A da je Francuz možda i u pravu govori činjenica da su se tada u Barceloni, umjesto Gameira, odlučili dovesti Paca Alcacera iz Valencije koji se do sada nije puno naigrao u katalonskom divu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi