Garay od 1. jula novi igrač Zenita
Foto: EPA

Garay od 1. jula novi igrač Zenita

E. Škorić

Argentinski reprezentativac Ezequiel Garay potpisao je za ruski Zenit.

Garay je imao uspješnu sezonu u Benfici, a od 1. jula će zvanično postati član Zenica s kojim će potpisati petogodišnji ugovor.

Nakon što se završi Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Garay će se priključiti timu iz St. Petersburga i to nakon tri godine dobrih nastupa u Lisabonu.

"Želim zahvaliti svima koji su me podržavali u ove tri prekrasne godine koje sam proveo u Benfici. Posebice predsjedniku koji je vjerovao i mene i uložio u mene, kao i treneru zbog kojeg sam se razvio i dosegnuo razinu zbog koje sam ponosan. Hvala također i suigračima s kojima sam imao čast igrati za ovaj klub", rekao je Garay.

Prije Benfice je Garay igrao za Newell's Old Boyse, Racing Santander i Real Mmadrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.