Gareth Bale spreman da završi karijeru!
Foto - EPA

Odlazi na kraju sezone

Gareth Bale spreman da završi karijeru!

Midhat Šljivak

Zvijezda Real Madrida Gareth Bale (32) mogao bi završiti karijeru na kraju ove sezone.

Velški fudbaler, tvrdi novinar David Ornstein, spreman je da okonča igračku karijeru po isteku ugovora s kraljevskim klubom.

Na njegovu odluku će utjecati potencijalni plasman Velsa na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Ako Velšani ostvare plasman, 32-godišnji Bale će nastaviti karijeru, ali to neće biti neki klub iz samog vrha.

Ako ipak ova selekcija ne ostvari plasman na Mundijal, Bale bi mogao završiti karijeru već u junu ove godine.

Vels će put ka Kataru tražiti u utakmicama protiv Austrije te u eventualnom finalu protiv pobjednika duela Škotska - Ukrajina.

Oglasi

Najveći "parazit" među fudbalerima: Njegova minuta na terenu košta nerealnih 90.000 eura

Teško da bilo ko na svijetu želi mijenjati svoj položaj i situaciju kada zarađuje ogroman novac, a praktično ne radi ništa.

To je slučaj sa čovjekom koji se može okarakterisati kao "najveći parazit" modernog fudbala i igraču koji je svojevremeno ostvario najveći transfer u historiji fudbala.

Radi se Garethu Baleu koji vjerovali ili ne za svaku minutu koju odigra u dresu Reala zarađuje zaista nestvarnu cifru.

Velšanin je u ovoj sezoni upisao svega tri nastupa za Real, nije igrao ni u Kupu Kralja protiv niželigaša Alcoyana što dovoljno govori o njegovom statusu.

Bale je u dosadašnjem dijelu sezone na terenu proveo 193 minute što znači da je svaku minutu naplatio po 90.000 eura.

Oglasi

Iskusni fudbaler se nalazi u posljednjoj godini ugovora prema kojem na godišnjem nivou zarađuje 18 miliona eura.

Španski list AS se bavio kalkulacijama i došli su do računice da Bale za Real nije igrao već 130 dana, a da je u međuvremenu postao bogatiji za poprilično veliku sumu.

Da stvar bude gora za Real Madrid, osim što plaćaju Balea, moraju plaćati i porez na njegovu platu pa je cifra još veća.

Ovaj 32-godišnjak je za Los Blancose posljednji put igrao 28. augusta. Kao formalni razlog neigranja od tada se navode različiti fizički problemi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bale je u Real stigao iz Tottenhama 2013. godine kada je plaćen čak 101 milion eura i tada je bio najskuplji igrač svijeta. Uspio je od tada osvojiti veliki broj trofeja uključujući četiri Lige prvaka.

Mjesto startera je izgubio u sezoni 2018/19. U međuvremenu je bio i na posudbi u Tottenhamu, ali se ni tu nije trznuo dok igra redovno za reprezentaciju Velsa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stranputica
Bejlu kralju!
5 1
Malmi_Suomi
Ma neka ide i cisternu vode za njim prosuti da se nikad više ne vrati. Istina , valjao je ali... i koštao je i košta strašno puno a od njega nikakvog hajra. Pa ja
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi