Gareth Bale otišao bez pozdrava
(Foto: EPA)

Tiho i bez glasa

Gareth Bale otišao bez pozdrava

M. Šljivak

Gareth Bale je vjerovatno po posljednji put obukao opremu madridskog Reala.

Kraljevi su danas u posljednjem kolu La Lige poraženi na Santiago Bernabue sa 0:2 od Betisa i tako su zaključili očajnu sezonu u kojoj su ostali bez trofeja.

Velšanin Gareth Bale je proglašen jednim od glavnih krivaca za loše igre. Nekada najskuplji fudbaler svijeta trebao je preuzeti ulogu vođe, koju je imao Cristiano Ronaldo, ali on nije bio ni blizu toga.

Na kraju ga je trener Zinedine Zidane odlučio otpisati. Na njegove usluge se ne računa od naredne sezone, ali to Baleu očigledno nije teško palo.

Danas je protiv Betisa sjedio na klupi. Dobro se zabavljao, ali je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka jednostavno nestao sa klupe.

Pozdravio je Velšanin samo protivničku klupu i nestao je u tunelu Santiago Bernabeua i ovo je vjerovatno posljednji put da je kao igrač Reala kročio u prostorije Kraljeva.

Odlazi li Bale? Zidaneov odgovor je poprilično jasan

Zinedine Zidane jučer je govorio o sudbini Garetha Balea.

"Hoće li biti tu sljedeće sezone, to ne mogu reći. Bit će promjena, ali više od toga ne mogu da vam kažem", poručio je Zizou.

I iz ove izjave bi se moglo naslutiti da će Bale uskoro otići iz Madrida, a sve više se spominje njegov povratak na Otok, mada su navodno u opticaju i neki klubovi izvan Evrope.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bale je od 2013. godine član Reala, a za Kraljeve je odigrao preko 150 mečeva i postigao je 78 golova. Prethodno je igrao za Tottenham i Southampton.

S Kraljevima je osvojio La Ligu, Kup Španije, Superkup Špannije, čak četiri Lige prvaka, tri evropska Superkupa i tri Svjetska kupska prvenstva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

*p!p!t@*
Otiš'o si sarmu prob'o nisi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti