U Realu će otvoriti šampanjac: Bale napokon odlazi, dogovor je postignut još prije tri mjeseca

Vraća se u London

U Realu će otvoriti šampanjac: Bale napokon odlazi, dogovor je postignut još prije tri mjeseca

Edmir Škorić

Velški reprezentativac Gareth Bale karijeru nastavlja daleko od Madrida.

Real je posljednjih godina imao dosta problema s Baleom, koji nije želio da ide, ali napokon će se ta sapunica završiti na kraju sezone.

Prema pisanju El Nacionala, Bale je još prije tri mjeseca postigao dogovor s bivšim klubom Tottenhamom, ali nije želio u London da se vrati prije ljeta, a i za to naravno ima svoju ekonomsku računicu.

Balea je Real platio čak 101 milion eura, ali nikada se do kraja nije isplatio bez obzira što je postizao golove u nekim bitnim mečevima. Sada će kao slobodan napustiti klub, a tim će se napokon riješiti njegove plate koja je bila pravi problem jer je Velšanin bio među najplaćenijim igračima u Realu.

Velški reprezentativac nikada se nije uspio prilagoditi gradu i svlačionici, a nije se ni trudio uklopiti u Španiji. Ne govori ni španski jezik, a tamo živi već skoro deset godina. Sada, sa 32 godine, sprema se spakovati kofere i krenuti u novu avanturu, mada je prije nekoliko mjeseci bilo tvrdnji da prekida klupsku karijeru.

Bale nikada nije krio da mu je dosta nogometa, te da mu je mnogo draže igranje golfa. No, potpisat će posljednji ugovor, a sljedeća stanica bit će mu klub u kojem se i proslavio - Tottenham.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svoju treću etapu doživjet će u Londonu, nakon što je tamo igrao prethodne godine na posudbi. Ljeti su ga htjeli zadržati, što se nije ostvarilo zbog financijskih zahtjeva koje su imali sa Santiago Bernabeua.

Bale je pravi magnet za novac. On je odbio transfer u januaru kako bi na ljeto kao slobodan igrač potpisao za Tottenham, a koji će mu iskeširati nekoliko miliona eura "na ruke" jer ionako će biti oslobođen plaćanja naknade za transfer.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Covjek je zabijao kad Rona i Benz nisu mogli, 13 trofeja, 80 golova, 2 gola za 2 trofeja.. po meni se potpuno isplatio za razliku od Hazarda, Dembelea u barci, i tako tih promasaja
13 1
Eduard
Nikada se nije isplatio, a donio im Ligu prvaka protiv Liverpoola i koliko je jos bitnih pobjeda donio svojim golovima i asistencijama... ako mislis na kosarkaski klub Real Madrid onda uredu, njima se nije isplatio ccc
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi