Gary Lineker u svojoj vili ugostio izbjeglicu

Pomoći će jednoj mladoj osobi

Gary Lineker u svojoj vili ugostio izbjeglicu

Edmir Škorić

Nekadašnji engleski nogometaš, inače poznat po svojim kontroverznim stavovima i izjavama, oduševio je javnost jer je - primio izbjeglicu u vliu.

U sklopu jedne akcije nevladine organizacije "Izbjeglice kod kuće", s kojom Lineker sarađuje, donio je odluku da se u svoj život na neko vrijeme primi izbjeglicu. On će jednoj mladoj osobi pomoći tako što će se brinuti o njemu.

Ova organizacija zadužena je za povezivanje tražitelja azila s ljudima koji su ih spremni dočekati u svojim domovima, kao što je to učinio bivši nogometaš klubova kao što su FC Barcelona, Tottenham, Leicester ili Everton, koji je također bio vrlo oduševljen.

"Posljednjih sam godina imao puno veza s izbjeglicama. Upoznao sam desetke mladih izbjeglica kroz nogometne šeme i oni su stvarno dražesna djeca koja cijene svaku pomoć koju mogu dobiti . Siguran sam da će to biti u redu", rekao je Lineker.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da mnogo dugujemo izbjeglicama i većina se ljudi u određenom trenutku nalaze u takvim situacijama", dodao je Lineker i priznao da ga se na ovo odlučio nakon što je vidio situaciju koju je doživjela Engleska s izbjeglicama koje su pokušavale preći La Manche u želji za boljim životom.

"Vidjeli ste one slike, šta se sve tamo dešavalo, porodice koje umiru... Bilo je tako tužno i nepodnošljivo. Pomislio sam: 'hajde da se stavimo u njihovu situaciju'. Zamislite da je London bombardiran i da moramo pobjeći negdje i niko nas neće prihvatiti, niko nas neće voljeti i svi će nas mrziti", kazao je Lineker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi