Southgate otkrio pred finale koju pjesmu nije slušao već 25 godina: "Previše je bolno..."

Mogu li Englezi do trona Evrope?

Southgate otkrio pred finale koju pjesmu nije slušao već 25 godina: "Previše je bolno..."

Endin Čaušević

Veliko finale Evropskog prvenstva igra se sutra na Wembleyju, a sastaju se Italija i Engleska.

Ljubitelji fudbala mogli su uživati u fantastičnim mečevima na Evropskom prvenstvu, ali nažalost sutra se spušta zavjesa na ovo takmičenje okršajem Italije i Engleske u finalu.

Finale Evropskog prvenstva igra se na Wembleyju u Londonu što je sigurno prednost za Engleze koji igraju na svom terenu. No, sigurno je da će i Italijani imati podršku svojih navijača kao što je bio slučaj u polufinalu protiv Španije.

Utakmica se igra od 21 sat, a u Engleskoj vlada velika euforija jer je njihova reprezentacija konačno uspjela da dođe do finala, te su na korak od trona Evrope.

Večeras je na Wembleyju održana i press konferencija engleske ekipe, a mnogobrojnim novinarima obratio se Gareth Southgate. Selektor Engleske na početku je rekao da su dobili veliko iznenađenje danas.

"Stiglo nam je pismo od kraljice i premijera što je zaista fantastično. Sretan sam što su prepoznali naš trud i sve ono što smo ostvarili. Bilo je uzbudljivo čitati pismo koje nam je poslala kraljica Elizabetha II", rekao je Southgate, a zatim se osvrnuo na meč.

Oglasi

"U finalu smo i želimo da osvojim Euro i da konačno trofej dođe u Englesku. Pripremamo se kao i za svaku drugu nokaut utakmicu koju smo imali. Svi jedna čekamo početak utakmice".

"Uspjeli smo da prođemo mnogo izazova u prethodne četiri godine i išli smo korak po korak. Znamo svi koliko dugo se čeka ovakva utakmica u Engleskoj i nadamo se da ćemo sutra svi slaviti".

Southgate se osvrnuo na savjete navijačima Engleske da ne zvižde na intoniranje himne Italije kao što je to bio slučaj na meču protiv Danske.

"Slažem se da je važno da naši navijači poštuju protivnika. Kada igramo negdje vani i navijači zvižde nama to nas još više motiviše i ne vjerujem da nam to sutra može pomoći. Možete zviždati tokom utakmice, ali kod intoniranja himne moramo imati više poštovanja".

Southgate je priznao da pjesmu "Football's Coming Home" nije slušao čak 25 godina i to od Evropskog prvenstva 1996. godine kada je bio tragičar svoje reprezentacije. Tada je promašio penal u polufinalu protiv Njemačke zbog čega su Englezi ispali.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Ova pjesma je ponovo itekako aktuelna tokom ovog Evropskog prvenstva, a na to se osvrnuo i selektor Engleske.

"Nisam slušao tu pjesmu 15 godina jer je to previše bolno za mene. Atmosfera je zaista odlična i spremamo se godinama za ovo. Mnogo vjerujem u ove momke koji su se još više zbližili tokom turnira. Sigurno nas čeka sjajna utakmica i vidjet ćemo šta će biti. Italijani su odličan protivnik, taktički su jako dobri i imaju zaista nevjerovatan niz bez poraza".

Top Komentari

_Delic_22
Jel sad 15 il 25
5 0
daske06
Titula se vraća kući ko da je ikad bila kući hahahahaj
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi