Gasol igra za Španiju na Eurobasketu

Gasol igra za Španiju na Eurobasketu

Edmir Škorić

Paul Gasol, sjajni centar Los Angeles Lakersa, potvrdio je svoj nastup za špansku košarkašku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Litvi.

Eurobasket će se od 31. avgusta do 18. septembra održati u Litvi, a ugostit će neke sjajne košarkaške iz cijele Evrope. Posebno se to odnosi na Dirka Nowitzkog (Njemačka), Tonyja Parkera (Francuska), te Paula Gasola (Španija).

Gasol je potvrdio svoj nastup za nacionalnu vrstu, nakon što su njegovi Lakersi ispali u polufinalu Zapadne konferencije protiv Dallasa (0:4).

Centar Lakersa nije igrao posljednja dva ljeta za Španiju, no u Litvi će svojim sunarodnjacima pomoći da odbrane naslov najbolje evropske reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.