Gasol: Imamo sjajan tim

Mundobasket 2010

Gasol: Imamo sjajan tim

Španija u Tursku po odbranu naslova prvaka od prije četiri godine u Japanu dolazi bez najboljeg igrača Pau Gasola, koji je odlučio da se malo odmori. Ipak, sam Pau se nada kako Španija i bez njega može odbraniti naslov.

„Bez ikakve sumnje mi smo favoriti. Mislim da smo zaslužili da se smatramo favoritima nakon svih uspjeha koje smo ostvarili posljednjih godina. U gomili sjajnih timova mi smo za nijansu ispred drugih“, kaže u ragovoru za španske medije Pau Gasol.

Za razliku od drugih zemalja u kojima se napadaju igrači koji se odluče da preskoče reprezentativne akcije, u Španiji to nije slučaj. Niko protiv Gasola nije izustio niti jednu riječ. Gasol smatra da nije pogriješio što je odlučio preskočiti Tursku.

„Kad god donesem neku odluku, ja je ne mijenjam. Prošle godine sam odlučio da ću ovog ljeta odmoriti i tako je i bilo. Uvijek gledam samo naprijed i ne osjećam žal zbog moje odluke. Mislim da sam dobro postupio, jer mi je odmor zaista potreban. Ipak, moram priznati da mi je teško što ću biti van tima, ali odmor mi je bio potreban“, kaže krilni centar Lakersa.

Pau Gasol je pun hvale na račun svojih kolega iz reprezentacije. Sergio Scariolo je ovog ljeta pozvao nekoliko mladih igrača za koje Pau milsi da su prava budućnost španske košarke.

„Svi možemo biti zadovoljni s njima. Imamo odličan tim, veoma talentovan, mnogi od njih će igrati i na narednom Mundobasketu. Iskreno, biće jako teško, ali milsim da ova reprezentacija može napraviti odličan rezultat, posebno jer je većina reprezentacija oslabljena neigranjem ključnih igrača“, zaključio je Pau Gasol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije