Gasol: Imamo velike ambicije, želimo zlato na Eurobasketu

Marc Gasol se vratio

Gasol: Imamo velike ambicije, želimo zlato na Eurobasketu

E. Ganibegović

Košarkaška reprezentacija Španije je jučer predstavljena na pressu, a vođa grupe Pau Gasol je priznao da njihov cilj na Evropskom prvenstvu ne može biti ništa drugo nego zlato.

"Španija ima kvalitet za osvajanje zlata", rekao je igrač San Antonija i objasnio način na koji je to moguće učiniti. "Bitno je početi raditi i spremiti se kao što smo radili svake godine. Turnir vas vodi tamo gdje zaslužujete. Mi imamo kvalitet da dođjemo do finala i da se borimo za zlato. Imamo velike ambicije.".

Poslije svega, Španija brani zlato na Eurobasketu i Gasol je rekao nešto o nedostatku Mirotića.

"Izgleda kako Francuskoj fale određeni igrači i kako neće biti u krugu favorita. Šteta je što Mirtoića neće biti s nama. Dobar je igrač, donosi nam određeni kvalitet".

S druge strane, Pau će opet imati svog brata, Marca, u ekipi. Marc Gasol se vratio u ekipu nakon što je propustio posljednji Eurobasket kao i Olimpijske igre u Riju. 

"Biti u timu s bratom je poticaj za mene. Stoga sam veoma sretan biti s njim, s Juan Carlos Navarrom i s novima igračima. Nova krv, iskra koja nam može pomoći", rekao je Pau Gasol. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi