Gasol najbolji po treći put

Gasol najbolji po treći put

Košarkaš LA Lakera i reprezentacije Španije Pau Gasol treću godinu uzastopno proglašen je najboljim evropskim košarkašem u izboru uglednog talijanskog lista La Gazzeta dello Sport.

Nowitzki je od strane igrača, trenera i novinara dobio 240 bodova, dok je drugo mjesto zauzeo peterostruki dobitnik ovog priznanja Dirk Nowitzki sa 122 boda manje. Treće mjesto je pripalo Juanu Carlosu Navarru sa 75, četvrto Milošu Teodosiću sa 58, a peto Linasu Kleizi sa 39.

U ženskoj konkurenciji je očekivano za najbolju izabrana reprezentativka Češke republike Hana Horavkova, koja je odvela reprezentaciju do srebra na Mundobasketu na kojem je proglašena najboljom igračicom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.