Gasol, Navaro i Reyes napuštaju reprezentaciju Španije

Trojac se povlači

Gasol, Navaro i Reyes napuštaju reprezentaciju Španije

Španski košarkaši su završili svoj nastup  na Olimpijskim igrama porazom protiv SAD-a, a za pojedine košarkaše Marca smatra da ima je ovo posljednji nastup u nacionalnom timu uopšte.

Najugledniji španski sportski dnevnik smatra da su Pau Gasol, Juan Carlos Navarro i Felipe Reyes vjerojatno u finalu protiv Dream Teama (107-100 za SAD) odigrali svoju posljednju utakmicu za Španiju. Sva trojica imaju 32 godine i kostur su reprezentacije koji je formiran još 1998. i 1999. godine, kada je furija sa njima u sastavu postala prvo europski pa potom i svjetski juniorski prvak.

 

Niti jedan od njih nije službeno najavio povlačenje, ali su ga Gasol i Reyes spominjali, dok je Navarro za Marcu potvrdio.

 

"Vrijeme je da počnem razmišljati o prekidu. Zaredom već 12 ili 13 godina svakog ljeta odlazim nastupati za reprezentaciju. Jednom to mora stati. Zbog prošlogodišnjeg nastupa na litvanskom Eurobasketu, cijelu se prošlu sezonu nisam uspijevao oporaviti, pa ni na olimpijskom turniru nisam bio pravi", kazao je Navarro.

 

Sljedećeg ljeta je na rasporedu Europsko prvenstvo u Sloveniji. Španija ima zlato s posljednja dva Eurobasketa i izvjesno je, piše Marca, da niti jedan od trojice igrača neće predvoditi momčad.

 

Kako navodi isti izvor, mali su izgledi da se Gasola, Navarra i Reyesa nagovori na oproštaj na Svjetskom prvenstvu koje se 2014. godine održava upravo u Španiji, gdje bi posljednji put nastupili pred svojom publikom.

 

Prema Marci, novi nositelji reprezentacije će u budućnosti vjerovatno biti Jose Calderon, Rudy Fernandez, Marc Gasol, Serge Ibaka i Ricky Rubio, nominalno prvi playmaker koji je propustio London zbog povrede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.