Gasol ne zna hoće li igrati na EP
Pau Gasol

Umoran od NBA sezone

Gasol ne zna hoće li igrati na EP

Najveća zvijezda španske košarkaške reprezentacije i centar LA Lakersa Pau Gasol još se uvijek nije odlučio hoće li igrati za Furiju na predstojećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Umoran od naporne NBA sezone, u kojoj su njegovi Lakersi došli do naslova prvaka u finalu protiv Orlanda, Gasol nije siguran da li se odazvati pozivu selektora za Evropsko prvenstvo.

"Tip sam igrača koji svake godine ide od cilja do cilja. Sigurno je jedno od nadanja, planova da osvojim Evropsko prvenstvo. Međutim, još uvijek nisam siguran da li ću biti u fizičkom stanju igrati, odmor mi je nakon naporne sezone prijeko potreban", rekao je Gasol.

Inače, Španija se na predstojećem Eurobasketu u Poljskoj nalazi u veoma teškoj grupi, zajedno sa selekcijama Srbije, Slovenije i Velike Britanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.