Gasol nije rekao 'zbogom' reprezentaciji

Odlučit će tokom sezone

Gasol nije rekao 'zbogom' reprezentaciji

Španski košarkaši sinoć su izgublili od Sjedinjenih Američkih Država te su okončali svoj nastup na Olimpijskim igrama u Riju i to u polufinalu.

Špance je ponovo predvodio Pau Gasol koji, bez obzira na 36 godina igra sjajnu košarku. Iako su mnogi očekivali da će se on oprostiti od reprezentativnog dresa nakon sinoćnjeg poraza, to se ipak nije desilo.

"Uvijek mislim da će to biti moja posljednja godina kako u timu tako i u reprezentaciji. Volim ovaj sport i želio bih nastaviti igrati na visokom nivou. Što sam stariji, to je teže da to postignem. Na sljedećim Olimpijskim igrama imao bih 40 godina. Tokom naredne sezone vidjet ću kako se osjećam i da li ću igrati za reprezentaciju ili ne. Stvari se mogu promijeniti veoma brzo", rekao je Gasol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi