Gasol: Nisam puno gledao Srbiju

Gasol: Nisam puno gledao Srbiju

Edmir Škorić

Marc Gasol vodio je reprezentaciju Španije protiv Italije, koja je na kraju uspjela u produžetku ostvariti pobjedu.

Dosta je špekulacija kako su Španci pustili Italiju da pobijedi kako bi u četvrtfinalu izbjegli Litvaniju, a Gasol nije previše upoznat sa igrom Srbije.

"Nismo bili u istoj grupi, pa nisam mnogo gledao Srbiju, ali sada ću se upoznati s njima. Ono što sam mogao da vidim jeste da Srbija igra dobru košarku, sa brzim protokom lopte i odličnom odbranom, igraju presing na pola i na cijelom terenu. Neprestano pritiskaju rivala, pomažu jedni drugima, rotiraju se... Bit će to zabavan meč", rekao je Gasol, dodavši:

"Slijedi nam izazov jer igramo protiv srbijanskog tima koji je mlad, ali koji ima i dosta igrača sa iskustvom. Nisam zadovoljan porazom od Italije, ali sada se treba fokusirati na četvrtfinale".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.