Dinamo na Maksimiru rastavio Atalantu na proste faktore!

Hat-trick Oršića

Dinamo na Maksimiru rastavio Atalantu na proste faktore!

E. Čaušević

Fudbaleri Dinama večeras su napravili veliku senzaciju u Zagrebu jer su s ubjedljivih 4:0 savladali Atalantu u prvom kolu grupne faze Lige prvaka.

Atalanta koja je prošle sezone završila na trećem mjestu Serije A u Zagreb je doputovala kao favorit, ali sigurno da nisu mogli ni sanjati kakav poraz će doživjeti na Maksimiru.

Dinamo je fantastično otvorio utakmicu i poveo sa 1:0 već u desetoj minuti. Stojanović je odlično uposlio Leovca koji je savladao golmana italijanske ekipe za erupciju oduševljenja navijača Dinama.

Modri se nisu povukli nakon vodstva i nastavili su s napadima što im se itekako isplatilo. Dinamo je do 2:0 stigao u 31. minuti kada je Leovac upisao asistenciju, a sjajno s vrha kaznenog prostora pogodio je Oršić.

Isti igrač bio je u centru pažnje samo desetak minuta kasnije. Ovaj put Ademi je bio asistent, a svojim drugim golom Oršić pogađa za 3:0 i tako stavlja tačku na odlično prvo poluvrijeme Dinama.

U nastavku meča Dinamo je čuvao svoju prednost, te je strpljivo čekao šansu. Modri su u 68. minuti ponovo bacili u trans svoje navijače. Ponovo je u centru pažnje bio Oršić koji je sjajno pogodio za 4:0 i tako kompletirao hat-trick.

Bh. reprezentativac Amer Gojak u igru je ušao u 73. minuti utakmice, dok Izet Hajrović nije ulazio u igru.

U istoj grupi sastali su se Shakhtar i Manchester City, a engleski tim je bez večih problema upisao pobjedu sa 3:0. City je do prednosti stigao u 24. minuti golom Mahreza, a u 38. minuti na 0:2 povisio je Gundogan.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Konačnih 0:3 u ovom meču postavio je Gabriel Jesus u 76. minuti na asistenciju De Bruynea.

U ovoj grupi Dinamo je prvi sa tri boda koliko ima i drugoplasirani Manchester City. Nakon prvog kola Shakhtar i Atalanta su bez bodova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

burek_sa_mesom
HUSREF MUSEMIĆ ZVANI "HUSREF OSMICA" HAHAHHAHAHAHAHAHAH
17 4
gaziiiiJAaaa
Dilaveru, ako imas MOZGA, ne.mikenjaj SPORTSKO DRZAVLJANSTVO dok je ROBI SELEKTOR..jer bit ce alternativa MAJSTORIMA poput ZUKANOVICA, SUNJICA, SARICA..
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi