Piše prelijepu fudbalsku priču, a prizivaju mu duhove prošlosti: "U ovakvoj noći vi mene to pitate?"

Ispisao nove stranice historije

Piše prelijepu fudbalsku priču, a prizivaju mu duhove prošlosti: "U ovakvoj noći vi mene to pitate?"

A. Čaušević

Prelijepa fudbalska priča već duže vrijeme se piše na sjeveru Italije. Autor je Gian Piero Gasperini, a uloge igrači Atalante. 

Tokom januara ekipu je napustio do tada najbolji igrač Alejandro Gomez, mnogi su mislili da će klapa iz Bergama raspasti, ali to nije bio slučaj.

Gasperini i njegovi igrači su sinoć ispisali nove stranice klupske historije plasmanom u finale italijanskog Kupa.

Poslije utakmice novinari su prizvali duhove prošlosti. Pitali su iskusnog stručnjaka o Gomezu što je iznenadilo Italijana.

"Nisam izgubio sjećanje, znam da je ovdje počeo 'plesati'. Samo je čudno da me u ovako lijepoj noći vi to pitate. Pessina postigne dva gola, a mi pričamo o tome", rekao je Gasperini.

Atalanta će u finalu krajem maja igrati protiv Juventusa. Još uvijek nije odlučeno mjesto finala. U igri su San Siro i Olimpico.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi