Gattuso: Gigio ima svega 18 godina, naravno da je bio potresen
EPA

Trener Milana dao podršku svome igraču

Gattuso: Gigio ima svega 18 godina, naravno da je bio potresen

Eldar Ganibegović

Nogometaši Milana su sinoć došli do pobjede nad Veronom rezultatom 3:0 u osmini finala Kupa Italije, a poslije utakmice se oglasio trener Rossonera Gennaro Gattuso, te se posebno dotakao mladog golmana Gianluigija Donnarume, koji u posljednje vrijeme prima razne uvrede od strane navijača zbog situacije sa potpisivanjem novog ugovora.

Rossoneri su poslije sinoćne pobjede stigli do svoje druge zaredom, a njihov naredni protivnik u Kupu Italije je ekipa Intera.

"Sada se moramo fokusirati na naredne utakmice, kada derbi stigne, bićemo spremni. Sada moramo ostati na ovome putu i vratiti našu snagu", rekao je Gattuso za Rai Sport.

"Bez obzira na pobjedu moramo još raditi. Nastupi su sve bolji, ali nisu na izuzetnoj razini."

"Inter je snažan protivnik, oni se bore za Scudetto i trebat će nam savršen nastup ako planiramo doći do pobjede."

Prije same utakmice na tribinama stadiona je bio baner navijača Milana upućen Donnarumi, a na njemu je pisalo "Naše strpljenje je završeno". Također, tijekom cijelog meča dolazile su mnoge uvrede na račun mladog golmana.

Donnaruma je nakon susreta u svlačionici bio u suzama, a tješio ga je kapiten Leonardo Bonucci.

"On je 18-godišnji klinac, naravno da je bio potresen. Mogu mu se samo zahvaliti za ono što radi. Sa ovim godinama, on je najbolji golman na svijetu. Može se vidjeti po njegovom licu da nije sretan, ali ja sada imam velikog sportaša i divno dijete. On će imati moju zaštitu, koliko god mu budem mogao dati", izjavio je trener Milana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi