Gattuso: Platili smo za naše greške

Trener Milana nakon poraza

Gattuso: Platili smo za naše greške

Trener Milana Gennaro Gattuso poručio je nakon poraza od Juventusa u finalu Kupa Italije (4:0) da konačan rezultat nije pravi odraz onoga što se dešavalo na terenu i da su njegovi fudbaleri izgubili zbog vlastitih grešaka. 

Juventus je ostvario uvjerljivu pobjedu i osvojio Kup Italije, a dva od četiri gola je postigao nakon velikih grešaka golmana Milana Gianluigija Donnarumme. Gattuso kaže da je tim platio zbog grešaka i da će morati još puno učiti.

"To je fudbal. Rezultat nije pravo mjerilo onoga što smo pokazali na terenu, ali platili smo za greške. U prvih 56 minuta nismo dopustili Juventusu nijednu šansu, osim glave Mandžukića. Moramo prihvatiti naše greške i konačan rezultat", rekao je Gattuso pa nastavio:

"Ja sam mlad trener, još uvijek učim. Pravim greške i moram otkriti kako da ih popravim kako bih napredovao u budućnosti. Ne trebamo gledati na rezultat 4:0, već kako se to desilo i kako da to spriječimo kasnije".

Da su osvojili Kup Italije, fudbaleri Milana bi otišli direktno u grupnu fazu Evropa lige, a ovako će morati igrati kvalifikacije za to takmičenje.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

muha
Lendo zašto lažeš?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi