Gaučosi žele treću pobjedu

Grčka traži pobjedu i pomoć Nigerije

Gaučosi žele treću pobjedu

Prije 16 godina Grčka je na svom prvom nastupu na SP u SAD-u bila u grupi sa Argentinom i tada je poražena s visokih 4:0, jedan gol je postigao Maradona, dok je preostala tri u mrežu pospremio Batistuta.

Tada su Grci takmičenje završili s tri poraza bez ijednog postignutog pogotka. U prošlom kolu su protiv Nigerije postigli prvi pogodak, te upisali prvu pobjedu, a večeras u Polokwaneu protiv Argentine trebaju pobjedu za prolazak u drugi krug takmičenja. Međutim, čak ni pobjeda im ne garantuje prolazak dalje ukoliko Južna Koreja savlada Nigeriju.

Argentina nakon dvije utakmice ima maksimalnih šest bodova i za prvo mjesto u grupi večeras im je dovoljan i remi. Ipak, Diego Maradona najavljuje napad od prve minute i juriš na novu pobjedu. U posljednjih pet utakmica Argentina ima pet pobjeda uz gol razliku 15:1, što dovoljno govori da se nalaze u velikoj formi.

U odnosu na prethodne dvije utakmice Diego Maradona će protiv Grčke napraviti nekoliko izmjena u početnom sastavu. Zbog žutih kartona ne mogu igrati Jonas Gutierrez i Gabriel Heinze, pa će njihova mjesta zauzeti Nicolas Otamendi i Clemente Rodriguez, umjesto lakše povrijeđenog Samuela će igrati Nicolas Burdisso, dok će Maradona vjerovatno odmoriti Mascherana, Higuaina i Teveza, a od prve minute će krenuti Bolatti, Milito, Aguero, te oporavljeni Veron.

Zbog neigranja Javiera Mascherana kapitensku traku će nositi Lionel Messi, a nije isključeno da šansu već od prve minute dobije legendarni napadač Boce Juniors Martin Palermo. Kod Grka je situacija u sastavu mnogo izvjesnija. Jedini povrijeđeni igrač je Vangelis Moros, dok su ostali svi zdravi i spremni, kartoniranih nema, pa se očekuje isti sastav kao i protiv Nigerije.

Otto Rehhagel neće mnogo rizikovati, čekaće svoju šansu iz kontra napada, pa je sigurno kako će u napadu početi  s Dimitrisom Salpingidisom i Teofanisom Gekasom, dok će u nastavku priliku s klupe dobiti Charisteas i Samaras. U sredini će glavnu riječ voditi Karagounis, dok će u odbrani igrati s čak petoricom igrača.

Vjerovatni sastavi:
ARG: Romero – Otamendi, Burdisso, Demichelis, C. Rodriguez – Messi, Bolatti, Veron, M. Rodriguez – Milito, Aguero.
GRČ: Tzorvas – Vyntra, Papastathopoulos, Papadopoulos, Kyrgiakos, Torosidis – Tziolis, Katsouranis, Karagounis – Salpingidis, Gekas

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.