Gaučosti žele proći Francusku, ali to moraju uraditi veoma pažljivo
(Foto: EPA) Nikad kraja strepnjama za selektora Argentine...

Sampaoli bi se mogao naći u problemima i ako Argentina dođe do četvrtfinala

Gaučosti žele proći Francusku, ali to moraju uraditi veoma pažljivo

Reprezentacija Argentine je nekako uspjela preživjeti grupnu fazu. Rojo je golom u finišu sinoćnjeg duela sa Nigerijom donio Gaučosim osminu finala Svjetskog šamopionata, iako je takav scenariji za Argentince nakon meča sa Hrvatskom djelovao gotovo kao nemoguća misija.

Bilo kako bilo, Argentinci su se uz sve probleme, na terenu i u svlačionici, plasirali u nokaut fazu, a tamo ih čeka selekcija Francuske. Francuzi će na ovom susretu biti favoriti, ali ni oni nisu blistali u grupnoj fazi. Ipak, pred Argentincima je težak izazov žele li do četvrtfinala i duela sa boljim iz meča Portugal - Urugvaj.

Međutim, Argentinci će protiv Francuske morati biti izuzetno oprezni na terenu, s obzirom da čak šestorici Gaučosa prijeti suspenzija zbog žutih kartona, pa bi Sampaolijeva ekipa, ukoliko i izbori naredni korak, četvrtfinale mogla dočekati izuzetno oslabljena.

Za Sampaolija je svakako još gora činjenica što su već kartonirani izuzetno bitni igrači njegove selekcije, a riječ je o Nocolasu Otamendiju, Gabrielu Mercadu, Marcosu Acuni, Everu Baneki, Javieru Mascheranu i Lionelu Messiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi