Barceloni je samo još ovo trebalo: Gavi pregovara s Chelseajem
Londonski Chelsea krenuo je po Gavija čim su saznali da je slobodan igrač na kraju sezone (Foto: EPA)

Plavci ga žele na Stamford Bridge

Barceloni je samo još ovo trebalo: Gavi pregovara s Chelseajem

Midhat Šljivak

Mladi veznjak Barcelone Gavi (18) mogao bi napustiti katalonski klub na kraju sezone. Njemu ugovor ističe za dva mjeseca, a španski novinar Manu Sainz donosi informaciju kako je njegov agent obavio pregovore s Chelseajem i da je dogovoren novi susret.

Najbolji mladi fudbaler svijeta, 18-godišnji Gavi, ostaje bez ugovora u Barceloni na kraju ove sezone i to će mnogo bogatiji klubovi od Barce pokušati da iskoriste.

Španski novinar Manu Sainz donosi informaciju kako je agent 18-godišnjeg veznjaka nedavno razgovarao s londonskim klubom i da je dogovoren novi susret.

"Chelsea je imao sastanak s Gavijevim agentom prije nekoliko sedmica. Sastanak je bio zadovoljavajući i dogovorili su da se ponovo sretnu za nekoliko dana. Igrač je veoma uznemiren dešavanjima u Barceloni", tvrdi Manu Sainz.

Gavi je nedavno proživio veoma neugodno iskustvo. Poništen mu je ugovor kojeg je potpisao krajem prošle godine zbog previda administracije Barcelone i prinuđen je da igra s amaterskom licencom.

Oglasi

Očigledno se to nije dopalo mladom fudbaleru. Plan je razmotriti sve opcije koje ima i vidjet ćemo hoće li on nositi dres katalonskog velikana i naredne sezone.

Sigurno je da će brojni klubovi htjeti razgovarati o Gaviju. On je zaista nešto posebno i dosta je onih koji mu mogu ponuditi mnogo veće ugovore od Barce koja ima poprilične finansijske poteškoće.

Pored Chelseaja ranije se spominjao i Bayern kao potencijalno novi klub za ovog fudbalera, no Bavarci za sada nisu napravili neki konkretan potez.

Rukovodstvo katalonskog rivala imat će težak zadatak da zadrži Gavija. To je izgledalo kao sigurna stvar zbog novog ugovora potpisanog krajem prošle godine, ali propust kluba i poništenje registracije moglo bi tim s Camp Nou stadiona itekako koštati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ostanak bez jednog od najboljih mladih fudbalera svijeta sigurno bi bio ogroman udarac za Katalonce jer su s njim planirani budućnost.

Gavi je dijete Barcelone. Izdanak Barcine La Masije, a za prvi tim je odigrao već 87 utakmica i postigao je četiri pogotka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
A kao hoće da potpisu Cancela i jos neke igrace a ne mogu da zadrze ni one sto imaju, sprdnja od kluba...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi