Cijelu sezonu igrao odvezanih pertli na kopačkama, a onda je u Barcelonu došao Dani Alves

Gavi promijenio ritual

Cijelu sezonu igrao odvezanih pertli na kopačkama, a onda je u Barcelonu došao Dani Alves

Endin Čaušević

Mladi španski fudbaler Gavi oduševio je sve svojim igrama ove sezone u dresu Španije.

Gavi je neočekivano dobio šansu u prvom timu Barcelone početkom ove sezone koju je itekako iskoristio i oduševio je fudbalsku javnost svojim igrama.

Mladi veznjak se čak izborio za poziv u reprezentaciju Španije što je također odlično iskoristio, te je odigrao nekoliko sjajnih utakmica i pokazao Luisu Enriqueu da može ozbiljno računati na njega.

Ovaj 17-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao već 25 mečeva za Barcelonu i postao je neizostavan dio u početnoj postavi katalonskog kluba.

Također, Gavi se prije nekoliko mjeseci našao u centru pažnje nakon što su mnogi shvatili da mečeve uvijek igra odvezanih pertli na svojim kopačkama.

Za Gavija je to bio ritual koji ima još od omladinskih kategorija, a navodno to radi i zbog da bi mu kopačke bile udobnije.

Ipak, prethodne dvije utakmice situacija se promijenila. Pred meč protiv Real Madrida fotografi su uhvatili trenutak kako Dani Alves veže pertle Gaviju i pokazuje mu kako se to pravilo radi.

Image

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gavi prethodne mečeve igra zavezanih pertli na svojim kopačkama i odlučio je da promijeni ritual, a očito da je Alves doprinio da mladi veznjak Barcelone donese takvu odluku.

Image

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Odusevio je jedino navijace uefalone
4 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi