Gavran: Imali smo odlične uvjete
Širokobriježani nisu iskoristili veliki broj šansi

Rudaru sav plijen na Pecari

Gavran: Imali smo odlične uvjete

Rudar iz Prijedora večeras je u utakmici sa Širokim Brijegom na Pecari uzeo velika tri boda.

Širokobriježani su bili bolja ekipa, stvorili su bezbroj šansi ali su realizirali samo jednu, dok je Rudar iz praktično dvije šanse, ili bolje rečeno dvije poluprilike postigao dva gola za veliku pobjedu.

Topić je doveo domaće u vodstvo u 28. minuti i s tim rezultatom se odlazi na odmor, da bi gosti u nastavku u potpunosti preokrenuli rezultat, a strijelci su bili Kovaćević u 69.minuti, te Kantar u 73.minuti.

„Želim čestitati svojim igračima na ovoj pobjedi. Hvala Širokom Brijegu na jednom izuzetnom, izuzetnom domaćinstvu i na ovakvim uvjetima za igru,a čestitam i pohvaljujem i sudačku trojku na odlično odrađenom poslu. Široki je bio bolja momčad, stvarao je šanse i poveo 1:0 i imamo sreće da nismo primili još koji gol. U drugom poluvremenu smo krenuli po bokovima i odigrali smo po dogovoru i na kraju zabili dva gola. Moram još jednom da kažem, da smo izuzetno ugošćeni, a Široki Brijeg je još jednom pokazao da je odličan domaćin i da se na Pecari uvijek može igrati nogomet.“, rekao je nakon utakmice trener Rudara Boris Gavran.

„Čestitke Rudaru na zasluženoj pobjedi. Zavarala nas je igra u Europi i u prošlom kolu protiv Borca pa smo mislili da ćemo „lako“. Nismo ušli dobro u utakmicu, nismo iskoristili šanse i onda dolazi kazna. Dobro je što se ovo dogodilo sada, da se spustimo na zemlju i vratimo se u glavama u bh Premijer ligu.“, rekao je nakon utakmice trener Širokog Brijega Ivo Ištuk.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.