Gaziantepspor bolji od Mersina, Genclerbirligijiu bod

Haris Medunjanin odigrao kompletan meč

Gaziantepspor bolji od Mersina, Genclerbirligijiu bod

A. Haznadarević

Sedamnaesto kolo turske Super lige, donijelo nam je duele Gaziantepspora i Mersina, te Bursaspora i Genclerbirligija, u kojima je Gaziantep ostvario pobjedu rezultatom 2:1, dok je drugi susret završen remijem bez golova.

Gaziantepspor naših reprezentativaca Harisa Medunjanina i Senijada Ibričića dugo se mučio sa Šehićevim Mersinom, a nakon prvih 45 minuta, rezultat je ostao nepromijenjen 0:0.

 

Na samom početku drugog poluvremena, domaći dolaze u vodstvo. Tosun je proigrao Turguta Sahina, koji postiže premijeni pogodak na meču.

 

Brzo su gosti odgovorili, Murat Ceylan je već u 51. minutu zabio izjednačujući pogodak.

 

U nastavku, vodila se velika borba na terenu, a između ostalih, i naš reprezentativac Haris Medunjanin je zaradio javnu opomenu.

 

Kada se očekivalo da će ovaj susret biti završen sa podjelom bodova, na scenu je stupio asistent kod prvog gola Gaziantepa Cent Tosun, koji u 86. minutu donosi pobjedu domaćoj ekipi. 

 

Treba dodati i to da je Medunjanin odigrao cijeli meč, dok se Ibričić nije našao u sastavu, baš kao ni Mersinov Ibrahim Šehić, koji je ostao na klupi.

 

U drugom susretu, Bursaspor i Genclerbirligi su odigrali meč bez pogodaka 0:0.

 

Bosanskohercegovački internacionalac, koji nastupa za Genclerbirligi Ermin Zec, nije se našao u igračkom kadru na današnjem gostovanju u Bursi.

 

Tuska Super liga, 17. kolo

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Gaziantepspor - Mersin 2:1 (Sahin 49, Tosun 86 / Ceylan 51)

Bursaspor - Genclerbirligi 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.