GC slavio, Jahić  se  ustalio u timu, Hajrović  na klupi

Mrtva trka između Basela i Skakavaca

GC slavio, Jahić se ustalio u timu, Hajrović na klupi

U švicarskoj Super ligi ovoga vikenda na rasporedu je bilo 27. kolo. Basel i Grasshoppers, dvije vodeće ekipe, upisale su pobjede i tako nastavile trku za šampionsku titulu.

Ekipa Skakavaca slavila jena gostovanju kod Thuna sa 3:1. Sve zanimljivo na ovoj utakmici desilo se u drugom poluvremenu. GC u čijem se početnom sastavu ustalio nekadašnji bh. reprezentativac Sanel Jahić poveo je u 56. minuti golom Gashija iz penala. Radost gostiju nije dugo trajala, obzirom da je već u narednoj minuti domaći sastav golom Ferreire stigao do izjednačenja.

Brz odgovor domaćina nije obeshrabrio ekipu Michaela Skibbea. Šest minuta nakon izjednačenja uslijedio je odgovor gostiju, Pavlović je asistirao Dabburu za novo vodstvo Skakavaca. Do konačnih 3:1 gostujući tim, sa čije klupe za rezervne igrače je utakmicu odgledao U-21 reprezentativac BiH Sead Hajrović, stigao je golom Langa u 77. minuti. Kapiten Veroljub Salatić, koji se jedno vrijeme spominjao kao potencijalni Zmaj, odigrao je cijeli susret u dresu Grasshoppersa.

Zurich, gradski rival Skakavaca, doživio je težak poraz na domaćem terenu od Lausanne rezultatom 3:0, dok je Basel pobjedom od 2:0 na gostovanju kod Luzerna i tako zadržali prednost od tri boda u odnosu na prvog pratioca Grasshoppers. Dvostruki strijelac za aktuelnog šampiona Švicarske bio je Sio.

Super liga, 27. kolo:
Thun - Grasshoppers 1:3 (Ferreira 57 / Gashi 56, Dabbar 63, Lang 77)
Luzern - Basel 0:2 (Sio 51, 90+2)
Zurich - Lausanne 0:3 (Ravet 25, 75, Tafer 61)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti