Gdje će karijeru nastaviti najveća nada zeničkog Čelika?
Mahmić je pokazao da je jedan od najvećih talenata u svome uzrastu u BiH, a hoće li napustiti Čelik i nastaviti karijeru u nekom drugom klubu bit će poznato u narednom periodu

Ušao u historiju kluba s Bilinog polja

Gdje će karijeru nastaviti najveća nada zeničkog Čelika?

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik naredne sezone neće igrati u Premijer ligi. Takmičarska komisija N/FSBiH je donijela odluku o prekidu prvenstva u kojem će društvo napustiti dvije posljednje ekipe, Čelik i Zvijezda 09. Ovu odluku kasnije je potvrdio i Izvršni odbor N/FSBiH, te je bilo jasno da će Zeničani po prvi puta od stjecanja nezavisnosti BiH, igrati u nižem rangu.

Još nije poznato hoće li Zeničani narednu sezonu igrati u 1.ligi FBiH ili će zbog velikih dugova ipak krenuti od kantonalne lige, te postepeno sanirati dugove i praviti klub koji će se u dogledno vrijeme vratiti gdje i pripada.

Ono što je izvjesno da će veliki broj nogometaša napustiti Čelik ovog ljeta. Pojedinci su već najavili svoj odlazak, a svakako da će biti najviše pažnje oko toga, gdje će najveća zenička nada posljednjih godina nastaviti svoju karijeru.

Azur Mahmić ušao je u historiju NK Čelik kao jedan od pet najmlađih igrača koji su debitovali za seniorski tim kluba. Azur je u utakmici protiv Radnika na Bilinom polju odigrao cijelu utakmicu na visokom nivou, te je pokazao da je pred njime velika budućnost. Već u narednom kolu protiv Slobode ušao je u igru u drugom poluvremenu, te je asistirao za jedini gol Zeničana u toj utakmici čime je još jednom pokazao da se na njega već može ozbiljno računati u seniorskom pogonu, iako je po godištu još kadet.

Nakon tih utakmica klub s Bilinog polja ga je nagradio s trogodišnjim ugovorom, odnosno do ljeta 2023. godine. Ipak kako trenutno stvari stoje, ovaj će nogometaš morati napustiti Zenicu i svoj matični klub radi daljeg usavršavanja i napredovanja, jer je teško očekivati da jedan od najvećih talenata u svome godištu u BiH, te nogometaš koji je već debitovao za seniore u Premijer ligi ostane u klubu, koji bi naredne sezone mogao igrati u najnižem rangu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gdje će mladi 17-godišnji defanzivac nastaviti karijeru sigurno da će biti poznato u narednom periodu, a nema sumnje da će ovaj nogometaš imati dosta ponuda i opcija za dalju karijeru i napredovanje.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LudiDjaaasmin
gdje ce u picku maternu kada 50 igraca iz premijer lige tuzi svoje klubove zbog ne isplacenih plata u inostranstvo nigdje ne moze otic da napreduje jer nema Eu drzavljanstvo moze otic negdje u tursku i propast ko kvacilo najpametnije ostat u celiku
2 3
red devil mo
Od čega će da živi u toj kantonalnoj ?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi