Gdje je BiH na rukometnoj karti svijeta?

Uoči kvalifikacija za odlazak na EP

Gdje je BiH na rukometnoj karti svijeta?

Netom završeno Svjetsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj ponudilo je pravi atomski rukomet, sa akcentom na granitnu odbranu. Reprezentacije Bosne i Hercegovine nije bilo ni na ovoj smotri, dok su protivnici naše selekcije u kvalifikacijama za EP, Srbija i Rusija, ostvarili sasvim različite rezultate.

Imamo li se pravo nadati da vidimo mušku A rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine na nekom od velikih svjetskih (ili evropskih) takmičenja u budućnosti?

Ako je suditi po rukometu prikazanom u Hrvatskoj – jako teško. Srbija, naredni protivnik Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za odlazak na EP, jedno je od prijatnijih iznenađenja Svjetskog prvenstva.

Izabranici selektora Jovice Cvetkovića su na kraju zauzeli odlično osmo mjesto i sasvim će sigurno predstavljati veliku prepreku ekipi Halida Demirovića u njenim nastojanjima da se domogne smotre najboljih evropskih selekcija.

Promjenjiva igra bh. reprezentacije, težak poraz u Rusiji (koja je na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj zauzela tek 16. mjesto), prosipanje bodova protiv objektivno daleko slabijih reprezentacija, nikako ne govore u prilog šansama za plasman Bosne i Hercegovine na EP.

Doduše, možda se varamo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.