Gdje je danas Ferdinandov brat Anton?

Debitovao za novi klub

Gdje je danas Ferdinandov brat Anton?

E. Čaušević

Rio Ferdinand je prije nekoliko godina odlučio završiti svoju igračku karijeru koja je bila na zavidnom nivou, a najveće uspjehe ostvario je u dresu Manchester Uniteda.

Ipak, pored njega dobro se sjećamo i njegovog brata Antona koji još uvijek aktivno igra fudbal. Antona Ferdinanda pamtimo po igrama u engleskom Premiershipu, a najzapaženiji bio je u dresu West Hama gdje je debitovao na velikoj sceni 2003. godine.

Ovaj 33-godišnji defanzivac napustio je West Ham na ljeto 2008. godine i kasnije je igrao još za Sunderlan i QPR što se tiče Premiershipa. Mnoge je iznenadio 2013. godine odlaskom u Bursaspor na posudbu, a samo nekoliko mjeseci kasnije potpisao je za Antalyaspor.

Iako već neko vrijeme nismo čuli za njega on je i dalje na sceni, a sinoć je upisao debitantski nastup za škotski St. Mirren u koji je došao iz Southend Uniteda. Na debiju čestitao mu je i stariji brat Rio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi