Gdje je nestao Ronaldo koji je odlučivao velike utakmice?
Foto: EPA

Poražavajuća statistika Portugalca

Gdje je nestao Ronaldo koji je odlučivao velike utakmice?

Cristiano Ronaldo je u dosadašnjem dijelu sezone postigao već 25 golova i nije ništa manje ubitačan u odnosu na prošlu, kada je imao sličan učinak.

Međutim, Portugalac je sve svoje golove postizao u susretima sa objektivno daleko slabijim ekipama od Real Madrida, dok je pravi učinak u velikim utakmicama u potpunosti izostao.

Igrač koji je u minulim sezonama odlučio toliko derbija i važnih utakmica na svom kontu u ovoj sezoni nema niti jedan pogodak u utakmicama koje su okarakterisane kao velike.

Najbolji dokaz za to je lista protivnika protiv kojih se Ronaldo nije upisivao u strijelce: Atletico Madrid, Sevilla, Barcelona, Villarreal, Valencia, Athletic Bilbao i PSG, protiv kojeg je bio neefikasan u dvije odigrane utakmice.

Ekipe protiv kojih je Ronaldo postizao golove su Malmo (6), Espanyol (5), Šahtar (5), Rayo (2), Real Sociedad (2), Levante, Celta, Las Palmas, Eibar i Getafe (po 1).

Navijači Real Madrida se s pravom pitaju gdje je nestao onaj stari Ronaldo, koji je 'terorisao' sve velike protivnike u sezonama koje su iza nas i vodio kraljevski klub do osvajanja brojnih trofeja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba reći i da je izostanak njegovog pravog učinka u velikim utakmicama vidljiv i na rezultatima Real Madrida, koji je ovosezonskim derbijama pretežno gubio ili remizirao.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi