Grbavica eksplodirala: Na današnji dan Amar Osim je odlučio derbi Premijer lige

Zabio za pobjedu

Grbavica eksplodirala: Na današnji dan Amar Osim je odlučio derbi Premijer lige

A. Čaušević

Amar Osim je većinu kako igračke tako i trenerske karijere proveo u FK Željezničar.

Trofejni stručnjak se za baš i ne može pohvaliti toliko uspješnom igračkom kao trenerskom karijerom. Igrao je u veznom redu i rijetko je zabijao golove. Jedan od njih i na današnji dan prije 23 godine.

Željezničar je u 20. kolu sezone 1996/97 u derbiju starih rivala dočekao Čelik. Tribine Grbavice su bile poprilično ispunjene, posebno sjeverna, a prisutna publika je mogla vidjeti pet golova.

Domaći su vodili dva puta, gosti su se vraćali, a pobjednik je odlučen u posljednjim minutama. Prije toga, sjajne golove za sarajevske Plave i zeničke Crno-crvene postigli su Žerić i Memišević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U 88. minuti korner s desne strane za Željezničar je izveo Pehlivanović, a Osim je sjajno pogodio glavom za veliko slavlje navijača u popularnoj Dolini ćupova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Div iz šehera
I taj gol mu je tata zavrsio
2 2
Sarayevac
Glavom hahahaha, nije ga lopta mogla fuliti u 16ercu
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi