Gdje su danas "zaboravljeni" Zmajevi iz Ćirine ere?
FOTO: EPA

Gdje su danas "zaboravljeni" Zmajevi iz Ćirine ere?

1. Goran Brašnić

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je kroz historiju prošao veliki broj fudbalera. 

Goran Brašnić (43) je za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine prvi put debitovao 31. marta 2004. godine u prijateljskoj utakmici protiv Luksemburga (2:1). 

Na kormilu reprezentacije tada je bio Blaž Slišković, međutim najviše nastupa Goran Brašnić je uknjižio kada je na poziciju selektora došao Miroslav Blažević. Posebno će ostati u pamćenju utakmica protiv Bugarske u kojoj je tadašnji golman Intera iz Zaprešiča fantastičnim intervencijama spriječio nekoliko velikih šansi. 

Danas Brašnić radi kao trener golmana u juniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a zaposlen je također i u omladinskoj nogometnoj školi Don Bosco iz Žepča. Tokom karijere je osim Intera još branio za Troglav, Žepče, Segestu i Song Lam iz Vijetnama. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi