Gečevski i McCalebb, velike uzdanice

Dokuzovski zna 12 igrača za EP

Gečevski i McCalebb, velike uzdanice

Marin Dokuzovski, selektor košarkaškog tima Makedonije objavio je spisak od 12 igrača koji će nasupati tokom Eurobasketa u Litvaniji.

Dokuzovski je otkazao usluge Ivice Dimčevskog i Aleksandra Kostovskog. Evo i svih reprezentativaca Makedonije sa kojom će se i naša selekcija sastati u okviru grupe C EP u Litvaniji:

Lester Bo McCalebb, Vlado Ilievski, Dimitar Mirakovski, Marko Simonovski, Darko Sokolov, Vojdan Stojanovski, Damjan Stojanovski, Pero Antić, Todor Gečevski, Đorđi Čekovski, Predrag Samardžiski i Kiril Nikolovski.

Rezultati Makedonije u pripremnom periodu:

Ptuj:

Slovenija - Makedonija 83:71

Poljska - Makedonija 57:66

Bormio:

Italija - Makedonija 89:70

Makedonija - Kanada 72:65

Addeco Cup:

Makedonija - BiH 50:55

Srbija - Makedonija 81:73

Crna Gora - Makedonija 67:57

Skopje:

Makedonija - Crna Gora 79:74

Makedonija - Novi Zeland 68:67

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.